Onderwijs Webinar over brief van OCW: ‘DPIA’s in het onderwijs’

Binnen het onderwijs ontstaat steeds meer aandacht voor DPIA’s en dat is ook noodzakelijk. Zeker als je kijkt naar ontwikkelingen op het gebied van Proctoring, Online lesgeven en het gebruik van Google G Suite for education. Begin maart 2021 hebben de Ministers van Onderwijs de tweede Kamer geïnformeerd over het uitvoeren van DPIA’s in het onderwijs.

Vanuit Wijs Accountants vinden we het belangrijk om onze relaties te ondersteunen. Dat doen wij onder andere door bij te dragen aan kennisontwikkeling binnen het onderwijs. Zo hebben wij in december al samen met PrivacyPeople een Webinar georganiseerd over de uitvoering van DPIA’s. 

Gezien de aandacht die DPIA’s voor het onderwijs nu krijgt vanuit het Ministerie van OCW, hebben we gemeend hier nog een extra Webinar voor te organiseren. Dit is gebaseerd op het Webinar van december aangevuld met de recente ontwikkelingen.

DPIA staat voor ‘Data Protection Impact Assessment’ en betekent een soort risicoassessment in het kader van privacybescherming.  Een van onze partners ‘PrivacyPeople’ is AVG specialist voor het onderwijs. PrivacyPeople ondersteunt veel onderwijsinstellingen met het uitvoeren van DPIA’s. Wij hebben PrivacyPeople weer bereid gevonden om namens Wijs Accountants een actueel Webinar te verzorgen over DPIA’s in het onderwijs.

Na het bijwonen van dit Webinar weet u:

  • Wanneer en waarom u een DPIA moet uitvoeren
  • Aan welke eisen een DPIA moet voldoen
  • Hoe u eenvoudig zelf een DPIA uitvoert

Het Webinar zal plaatsvinden op vrijdag 23 april van 15.00 tot 16.00 uur. 

De kosten voor dit Webinar bedragen 50 Euro (excl.btw) per deelnemer.

Geïnteresseerd: schrijf u snel in.

Marc Heijligers

Marc Heijligers

Wilt u reageren of meer informatie?