Onderwijs Webinar over thema: ‘DPIA’s in het onderwijs’

Vanuit Wijs Accountants vinden we het belangrijk om onze klanten te ondersteunen. Dat doen wij vanuit onze reguliere werkzaamheden, maar soms ook door bij te dragen aan kennisontwikkeling binnen het onderwijs. Nu weten we allemaal dat de AVG al ruim 2 jaar van kracht is, maar wat wij nu zien is dat er binnen het onderwijs behoefte is aan kennis over de uitvoering van DPIA’s.

DPIA staat voor ‘Data Protection Impact Assessment’ en betekent een soort risicoassessment in het kader van privacybescherming.  Op 2 oktober 2020 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een onderzoeksrapport met aanbevelingen gepubliceerd over online lesgeven en proctoring. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft hierbij duidelijk aangegeven dat een DPIA verplicht is. 

Een van onze partners ‘PrivacyTeam’ is AVG specialist voor het onderwijs. PrivacyTeam ondersteunt  veel onderwijsinstellingen met het uitvoeren van DPIA’s. Wij hebben PrivacyTeam bereid gevonden om namens Wijs Accountants een Webinar te verzorgen over DPIA’s in het onderwijs.

Na het bijwonen van dit Webinar weet u:

  • Wanneer en waarom u een DPIA moet uitvoeren
  • Aan welke eisen een DPIA moet voldoen
  • Hoe u eenvoudig zelf een DPIA uitvoert
  • De relatie tussen online lesgeven en DPIA’s 

Het Webinar zal plaatsvinden op vrijdag 11 december van 15.00 tot 16.00 uur. 

Geïnteresseerd: schrijf u snel in.

NB) Het aantal deelnemers aan dit Webinar hebben we begrenst op 30 deelnemers. De kosten voor het Webinar bedragen 50 Euro per deelnemer.

Marc Heijligers

Marc Heijligers

Wilt u reageren of meer informatie?