Wijs Accountants sluit zich aan bij Crowe Foederer

Graag informeren wij u over de volgende wijziging binnen onze organisatie. Vanaf 1 januari 2023 zijn wij aangesloten bij Crowe Foederer, een accountants- en adviesorganisatie die net als Wijs van oorsprong uit Eindhoven komt. De keuze om ons bij Crowe Foederer aan te sluiten heeft verschillende redenen, wij lichten de belangrijkste graag toe.

Waarom de aansluiting bij Crowe?

In de afgelopen jaren heeft Wijs een vooraanstaande positie ingenomen als accountant voor de onderwijssector. Met een landelijke dekking en op maat gemaakte dienstverlening weten steeds meer onderwijsinstellingen ons te vinden. We willen die positie behouden en verder verstevigen.

Tegelijkertijd zien we dat de markt voor accountantskantoren op personeelsgebied krap is. Er is minder aanbod aan werknemers dan dat er vraag is. Dat zou ons als relatief klein kantoor kwetsbaar kunnen maken. De accountancymarkt is ook op andere gebieden volop in ontwikkeling. De controlekwaliteit moet sector breed omhoog en daarnaast zijn er ontwikkelingen op het gebied van data-analyse en process mining.

Om deze ontwikkelingen voor Wijs in een stroomversnelling te kunnen brengen sluiten wij ons dus aan bij Crowe Foederer. Qua visie, waarden en personen passen Wijs en Crowe Foederer erg goed bij elkaar. We hebben dezelfde ambities. We willen toonaangevend zijn voor onze klanten. Met de overstap naar Crowe kunnen we zowel onze expertise als diensten verstevigen en uitbreiden voor u en uw organisatie, zoals:

  • Fiscale advisering
  • HR-dienstverlening.
  • IT-expertise

Crowe Foederer is een kantoor met in totaal ca. 630 medewerkers, verspreid over kantoren in het westen en zuiden van het land. Daarmee kunnen we gebruiken maken van alle kennis en expertise van dit kantoor.

Wat verandert er voor u en uw organisatie?

Op korte termijn zal er voor u als relatie niets veranderen. Uw bestaande contactpersonen zullen ook na 1 januari 2023 voor u klaarstaan. Alle lopende afspraken worden één op één overgenomen. Het kan wel zijn dat enkele praktische zaken zullen veranderen. In de loop van het voorjaar zullen de medewerkers van Wijs intrekken in het pand van Crowe in Eindhoven en zullen mogelijk de facturatie-gegevens en bankgegevens wijzigen. Over dit soort wijzigingen zullen wij u tijdig informeren.

Vragen of toelichting?

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met uw vertrouwde contactpersoon binnen Wijs.

Bijlage: persbericht